EQUIPAMENT

Breu història


La instal·lació i posterior utilització d’aquesta estació meteorològica digital és la culminació d’una tasca desenvolupada pels departaments de Biología/Geologia i Física/Química del nostre institut, al llarg de diferents cursos (a partir del curs 2003-04), amb l’estació analògica escolar, la qual ha servit d’estímul per a mamprendre una nova etapa, de més qualitat, en la recollida de dades meteorològiques de la nostra localitat.


En aquesta nova etapa, la implicació de més departaments (especialment el d’Informàtica) ha fet possible l’aprofitament tant des d’el punt de vista didàctic, com de servei a totes les persones què desitgen consultar la nostra web (www.meteoibi.com). Es tracta d’un aparell molt sofisticat i extraordinàriament precís en la informació sobre les carcterístiques del nostre oratge.Descripció de l’estació meteorològica digital


El model és WIRELESS VANTAGE PRO2. Consta de dos elements principals:


- Una ISS (Integrated Sensor Suite). Conté el col·lector de precipitacions amb una carcassa què protegeix el conjunt de tots els sensors, amb una petita bateria fotovoltaica què alimenta l’emissor del senyal; anemòmetre connectat amb l’ISS.


Les magnituds processades són: temperatures i sensació tèrmica en graus Celsius, precipitacions en mil·limetres (o siga en l/m2 ), velocitat del vent en km/h i direcció del vent en graus i en sectors, humitat relativa de l’aire en percentatge, pressió atmosfèrica en mil·libars, energia solar en W/m2, radiació ultraviolada, i moltes més variables.


- Consola amb pantalla líquida què emmagatzema i mostra les dades enviades per l’ISS.


A més disposem d’un ordinador, el qual processa totes les dades disponibles i actua com a servidor les vint-i-quatre hores del dia.